Tein tällaisia suolaisia ja yrttisiä muffinsseja ja täytyy sanoa, että ovat mielestäni parhaita lajiaan. Aiemman suolaiset muffinssit ovat olleet mielestäni melko kuivia, eikä näissäkään ollut odotukset korkealla, varsinkin kun ohje ei sisältänyt edes kananmunaa. Mutta minuun kyllä upposi! Helppotekoisuuden lisäksi näihin saa hyvin vaihtelua vaihtamalla esim. juustoja makunsa mukaan.
Ohje on osittain jonkun blogista napattu, mutta tässä omaan makuun muunneltuna.
Kuvassa muffinssien lisäksi on kinkkukierteitä, joihin blogistani jo löytyykin resepti.
Yrtti-muffinssit (n. 15kpl)
4,5dl vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
0,5-1tl suolaa (riippuen hieman täytteistä. Itse laitoin vain 0,5tl kun täytteeksi tuli fetaa ja aurinkokuivattua tomaattia, jotka molemmat ovat melko suolaisia)
1dl ruohosipulia hienonnettuna
1dl basilikaa/persiljaa
0,5dl kevätsipulin vartta
0,5dl juustoraastetta
n. 50g fetaa
oman maun mukaan oliiveja/aurinkokuivattua tomaattia
2,5dl ruokakermaa/maitoa
0,75dl öljyä
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää hienonnetut yrtit, juustot ja tomaatit/oliivit. Lisää lopuksi neste ja rasva. Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina muffinssivuokiin ja ripottele halutessasi päälle juustoraastetta. Paista 180 -asteessa n. 20min.
Kommentit