Tässä taannoin löysin arkistoistani foccaccia ohjeen, jonka olen joskus jostain netistä kopsannut. Yllätyksekseni tästä tuli ihan täydellistä! Leivästä tuli aivan suussasulavan pehmeää ja todella herkullista. Syötiin koko leipä miehen kanssa saman tienNauru

Itse laitoin leivän päälle aurinkokuivattua tomaattia, oliivin puolikkaita, ripaus merisuolaa ja juustoraastetta. Leivän päälle sopisi hyvin myös erilaiset yrtit (esim. rosmariini) merisuolan kaveriksi.

1248857741_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Foccaccia:

3dl        vettä

1/2tl      suolaa

25g       hiivaa

n. 5dl    vehnäjauhoja

Päälle;

            öljyä

            merisuolaa

            aurinkokuivattua tomaattia/

            kirsikkatomaatin puolikkaita

            juustoraastetta/mozzarellaa

            oliiveja/ yrttejä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sekaan. Lisää suola ja jauhot. Huom. taikinan kuuluukin jäädä hyvin löysäksi.

Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja painele ohueksi jauhotetuin käsin. Kohota lämpimässä peitettynä n. 60min.

Voitele leipä öljyllä, ripottele suolaa ja haluamasi päälliset.

Paista leipää 225 -asteessa n. 15min.