Tässä taannoin löysin arkistoistani foccaccia ohjeen, jonka olen joskus jostain netistä kopsannut. Yllätyksekseni tästä tuli ihan täydellistä! Leivästä tuli aivan suussasulavan pehmeää ja todella herkullista. Syötiin koko leipä miehen kanssa saman tien
Itse laitoin leivän päälle aurinkokuivattua tomaattia, oliivin puolikkaita, ripaus merisuolaa ja juustoraastetta. Leivän päälle sopisi hyvin myös erilaiset yrtit (esim. rosmariini) merisuolan kaveriksi.
Foccaccia:
3dl vettä
1/2tl suolaa
25g hiivaa
n. 5dl vehnäjauhoja
Päälle;
öljyä
merisuolaa
aurinkokuivattua tomaattia/
kirsikkatomaatin puolikkaita
juustoraastetta/mozzarellaa
oliiveja/ yrttejä
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sekaan. Lisää suola ja jauhot. Huom. taikinan kuuluukin jäädä hyvin löysäksi.
Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja painele ohueksi jauhotetuin käsin. Kohota lämpimässä peitettynä n. 60min.
Voitele leipä öljyllä, ripottele suolaa ja haluamasi päälliset.
Paista leipää 225 -asteessa n. 15min.
Kommentit