Quiche Lorraine -eli ranskalainen juustopiiras on mielestäni yksi parhaita suolaisia piirakoita joita tiedän. Tämä piirakka on tehty ko. piirakan ohjeella, mutta täytteeseen lisäsin kinkkusuikaleita tuomaan ruokaisuutta.

Parhaimmillaan piirakka on jäähtyneenä salaatin kera!

2187802.jpg

Pohja:

100g   margariinia

3dl      vehnä-/hiivaleipäjauhoja

2,5rkl  kylmää vettä

Täyte:

n.200g hyvää juustoa kuutioina/raasteena

(n. 100g kinkkua suikaleina)

2dl       ruokakermaa

1dl       maitoa

3          munaa

ripaus   suolaa

            (pippuria, paprikajauhetta, yrttejä)

Valmista pohja nyppimällä huoneenlämpöinen rasva ja jauhot murumaiseksi taikinaksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaikseksi.

Voitele piirakkavuoka ja painele taikina pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja esipaista 200 -asteessa n. 10 minuuttia.

Sekoita sillävälin munamaito ja mausteet.

Levitä esipaistetun pohjan päälle juustot (+kinkkusuikaleet). Kaada päälle munamaito.

Paista piirakkaa vielä n. 20min. kunnes se on päältä kauniin ruskea ja hyytynyt.