Alkuviikosta kokeilin tällaista kakkuohjetta, jonka löysin Kyökkipiika Katilta. Kakku oli tooosi helppo ja nopea tehdä, eikä tarvinut edes vatkailla mitään. Mausta en osaa vielä sanoa (selviää viikonloppuna), mutta ainakin paistaessa tuoksu oli aivan järjettömän herkullinen
Jogurttikakku;
5dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
1tl soodaa
1tl vaniljasokeria
3dl jogurttia (itse laitoin mustikkaa)
2 munaa
200g sulatettua voita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vuoroin jogurttia ja vuoroin voita. Lisää lopuksi munat ja sekoita hyvin.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka (omani oli 2-litrainen ja olisi mahtunut pienempäänkin).
Paista kakkua 150-175- asteessa 45-60min. Kakku kannattaa paistaa miedolla lämmöllä ja vaikka vähän pidempään, niin tulee tasaisempi lopputulos (kakku ei repeile tai reunat tummu liikaa). Lämpöä voi sitten loppuakohden hiukan lisätä, jos tarve vaatii.
Kommentit