Näihin leivoksiin sain inspiraation Ewelynin kolatoscasta. En kuitenkaan halunnut tehdä tummaa pohjaa, vaan kokeilin omenasoseen ja kookoksen yhdistelmää...ja sehän toimii mainiosti! Pohjasta tuli niin mehevä ja herkullinen, että sitä olisi hyvin voinut syödä ilman kookos-kinuskikuorrutustakin. Muuntelin ohjetta aika rankalla kädellä ja laitan sen tänne niin kuin itse tein...
4 munaa
4dl sokeria
5,5dl vehnäjauhoja
ripaus kardemummaa
3-4tl kanelia
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1,5dl kookoskermaa
1,5dl omenasosetta
150g voita sulatettuna
KINUSKI:
50g voita
2dl kuohukermaa
2dl sokeria
3rkl siirappia
(2dl kookoshiutaleita)
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan vuorotellen kookoskerman voin kanssa. Lisää lopuksi omenasose taikinaan, sekoita tasaikseksi ja levitä reunalliselle pellille leivinpaperin päälle. Paista n. 20min. 175 -asteessa. Ota pohja uunista ja anna jäähtyä.
Laita kaikki kuorrutuksen ainekset kattilaan, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä kunnes seos paksunee. Kinuskin valmiuden voit testata tiputtamalla pienen tipan pohjan päälle. Kinuski on valmista jos tippa jähmettyy.
Levitä kinuski jäähtyneelle pohjalle ja anna jähmettyä ennen kuin leikkaat neliöiksi.
Kommentit