No niin nyt vihdoinkin kuvallisia ohjeita noihin leivontanurkassa julkaistuihin glögi-torttuun ja aura-ananaskierteisiin.

Tässä olisi vielä pari kuvaa valmiista glögi-tortusta

 Glögi-torttu

Pohja:

200g piparkakkuja

100g voita/margariinia


Täyte:

200g mascarponea (myös muu maustamaton tuorejuusto sopii)

2,5dl flora vispiä

2rkl sokeria

2 munaa

0,75rkl piparkakkumaustetta

75g valkosuklaata sulatettuna

5 liivatelehteä

1dl glögitiivistettä

Kiille:

2dl glögitiivistettä

1dl vettä

4 liivatelehteä


Aloita pohjan valmistamisesta.

Jauha keksit monitoimikoneessa tai hakkaa pussissa kaulimella hienoksi. Sulata rasva.

Leikkaa leivinpaperista sopiva pala irtopohjavuokaan pohjaksi. Sekoita keksimuru sulatettuun rasvaan huolellisesti ja painele massa vuuan (20-24cm halkaisija) pohjalle, leivinpaperin päälle. Laita vuoka jääkaappiin.


Valmista täyte vatkaamalla munat+sokeri vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Lämmitä glögitiiviste kattilassa ja lisää liiasta vedestä puristellut liivatteet sekaan juuri ennen kiehumispistettä. Sekoita niin että liivatteet liukenevat nesteeseen. Jätä neste jäähtymään.

Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa toisessa kulhossa flora vispi vaahdoksi.

Sekoita mascarpone muna-sokerivaahtoon ja lisää mausteet. Sekoita joukkoon ohuena nauhana hieman jäähtynyt glögi-liivateseos koko ajan sekoittaen ja lisää viimeiseksi kermavaahto ja valkosuklaa.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä kylmässä vähintään 4 tuntia.

Valmista kiille.

Liota liivatteita kylmässä vedessä. Mittaa kattilaan glögitiiviste, sekä vesi ja kuumenna. Lisää puristellut liivatteet ja sekoita. Anna nesteen jäähtyä hyvin ja kaada sitten kakun päälle.

Laita kakku jääkaappiin ja anna hyytyä muutaman tunnin ajan.

Voit koristella kakun esimerkiksi suklaalla, kanelitangoilla tai piparkakuilla.