Löysin arkistoista tällaisen voileivoksien ohjeen ja vihdoin sain sitä kokeiltua. Näistä tuli kyllä tosi herkullisia, eikä kovin makeita. Nämä ovat varmasti parhaimmillaan makean kermavaahdon tai jäätelön seurana

Voileivokset (annoksesta tulee n. 12kpl)

Pohja:

140g vehnäjauhoja
115g voita
0,5 kananmunaa
1tl valkoviinietikkaa
1rkl kylmää vettä

Täyte:

1 iso kananmuna
42g pehmeää voita
85g ruokokidesokeria
2rkl kermaa
1tl vaniljasokeria

Valmista pohja nyppimällä pehmeä rasva jauhoihin. Yhdistä noin puolikas kananmunaa+valkoviinietikka ja vesi. Sekoita ja lisää rasva-jauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kumoa taikina ison kelmun päälle, taputtele litteäksi ja laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi.
Ota taikina jääkaapista ja kaulitse jauhojen avulla litteäksi levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla ympyröitä (n. 7-10cm halkaisijaltaan).
Voitele muffinssipelti huolellisesti ja painele taikinaympyrät koloihin.

Tee täyte. Vatkaa muna paksupohjaisessa kasarissa. Lisää sekaan voi, ruokosokeri ja kerma. Kiehauta täyte miedolla lämmöllä puuhaarukalla sekoitellen. Heti kun seos kiehuu, nosta se pois liedeltä ja lisää vaniljasokeri joukkoon. Lusikoi täytettä pohjien päälle.
Paista leivoksia n. 20min. 190 -asteessa.

Jäähdytä leivokset ritilällä ja tarjoa vaniljalla tai sulatetulla maitosuklaalla maustetun kermavaahdon kera.