Tämä herkullinen juustokakku on muokkautunut monia erilaisia reseptejä varioiden. Ohjeen julkaisin jo aiemmin kesällä paikallislehdessämme ja tännekin reseptin kirjoitan heti kun ehdin. Tässä kuitenkin maistiaisia kuvien muodossa:)

Pohjaksi kakkuun paistoin brownies-pohjan, mutta aivan yhtä hyvin sopii domino-kekseistä tehty pohja. Keskellä on bailey'sillä maustettu tuorejuustotäyte, johon voi myös makunsa mukaan lisätä sulatettua tai rouhittua valkosuklaata. Tällöin kannattaa sokerin määrää täytteessä vähentää.

Tämä koekakku on muuten ollut kiilteineen pakastimessa, joten siitä johtuu tuo kiilteen röpöläinen pinta. Ilman pakastusta kiille on aivan tasainen ja kiiltävä!

Ja tässä vielä sisuskuvaa, jossa näkyy paremmin tuo pohjakin (kerrankin muistin kuvata sisuksen!)

Brownies-pohja:

170g voita

3rkl kaakaojauhetta (van houten)

2,5dl sokeria

2 munaa

2,5dl vehnäjauhoja

Täyte:

4dl flora vispiä

250g vanilja tuorejuustoa (tai maustamatonta)

0,75-1dl sokeria

1rkl vaniljasokeria

7 liivatelehteä

1dl baileys -likööriä

(50-100g sulatettua valkosuklaata)

Kiille:

3 liivatelehteä

1,5dl maitoa

0,5dl baileys -likööriä

1,5rkl tummaa kaakaojauhetta (van houten)

n. 2rkl sokeria

Valmista ensin joko brownies- tai tavallinen  keksimurupohja dominoista. Sulata pohjan rasva kattilassa ja lisää rasvan sekaan kaakaojauhe ja sokeri. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita. Vatkaa erillisessä kulhossa kevyesti munat ja lisää rasvaseokseen. Lisää viimeisenä jauhot ja sekoita tasaiseksi.

Vuoraa leivinpaperiympyrällä halkaisijaltaan 22-24cm irtopohjavuoka ja voitele kevyesti vuuan reunat. Kaada brownies-taikina vuuan pohjalle ja paista 175 -asteessa 35-45min. Pohja saa jäädä hieman kosteaksi! Halutessasi voit hieman kostuttaa lämmintä pohjaa bailey'sillä maustetulla kaakaolla.

Muista odottaa ennen täytteen lisäämistä, että pohja on täysin jäähtynyt.

Valmista täyte. Vatkaa flora vispit vaahdoksi. Laita tuorejuusto toiseen kulhoon ja pehmitä sitä lusikalla. Lisää tuorejuuston sekaan sokeri ja vaniljasokeri (+sulatettu suklaa jos haluat). Sekoita tasaiseksi. Jos laitat täytteeseen valkosuklaata, silloin kannattaa sokerin määrää vähentää reippaasti!

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna bailey's kiehuvaksi ja lisää puristellut liivatteet sekaan. Sekoita ja jäähdytä hetki.

Sekoita tuorejuustoseos vispi-vaahtoon ja lisää liivateneste täytteeseen kaataen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.

Sekoita ja maista. Sokeria voit lisätä makusi mukaan.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta.

Laita kakku jääkaappiin tai pakastimeen ja anna hyytyä n. 4h.

Valmista kiille kakun päälle. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja yhdistä loput ainekset kattilassa. Kiehauta ja sekoittele kunnes kaakaojauhe on liuennut nesteeseen. Lisää puristellut liivatteet. Anna nesteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada sitten varovasti lusikkaa apuna käyttäen kakun päälle. Jos kaadat nesteen liian nopeasti tai kuumana, täytteestä saattaa irrota vaaleaa väriä kiilteeseen.

Hyydytä kakkua jälleen jääkaapissa tai pakastimessa muutama tunti.