Syksyyn kuuluu mielestäni tämä jälkiruoka. Lapsuudestanikin muistan lämpimän tosca-omenapaistoksen kera kylmän vaniljakastikkeen. Nyt kun omenat ovat parhaimmillaan, niin kannattaa tätä herkkua tehdä, on nopea ja yksinkertainen ja niin hyvää;)

1870522.jpg

4-8 omenaa lohkoina

1,5dl vettä

 

150g voita/margariinia

1dl    sokeria

6dl    kaurahiutaleita

1-2tl kanelia

Kuori ja lohko omenat. Levitä lohkot laakean, voidellun uunivuuan pohjalle ja lisää vesi.

Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon sokeri, kaneli ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenaviipaleiden päälle.

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes paistos on päältä rapea.

Tarjoile vaniljakastikkeen (ohje kastikkeeseen myöhemmin) tai jäätelön kera.