Syksyyn kuuluu mielestäni tämä jälkiruoka. Lapsuudestanikin muistan lämpimän tosca-omenapaistoksen kera kylmän vaniljakastikkeen. Nyt kun omenat ovat parhaimmillaan, niin kannattaa tätä herkkua tehdä, on nopea ja yksinkertainen ja niin hyvää;)
4-8 omenaa lohkoina
1,5dl vettä
150g voita/margariinia
1dl sokeria
6dl kaurahiutaleita
1-2tl kanelia
Kuori ja lohko omenat. Levitä lohkot laakean, voidellun uunivuuan pohjalle ja lisää vesi.
Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon sokeri, kaneli ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenaviipaleiden päälle.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes paistos on päältä rapea.
Tarjoile vaniljakastikkeen (ohje kastikkeeseen myöhemmin) tai jäätelön kera.
Kommentit