Pitkästä aikaa tein jälkkäriksi sorbettia. Ihana kylmä ja kevyt herkku jonka voi valmistaa helposti myös ilman jäätelökonetta. Kaupan sorbeteista en tykkää, koska ovat mielestäni aivan liian makeita. Alkuperäisen ohjeen mukaan tähänkin tulisi sokeria huikeat 3dl, mutta itse vähennän määrän 1desiin!

Makuina käytin tällä kertaa mustaherukanlehtimehua ja mansikkaa. Sorbetin voi valmistaa myös pelkästään marjoista tai hedelmistä, mutta itse teen aina pohjan mehusta, johon lisään soseutettuja tai paloiteltuja marjoja/hedelmiä.

2036815.jpg

n. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria (Ohjeen mukaan 3dl, mutta omaan makuuni 1dl riittää)

         marjoja/hedelmiä

2       munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä. Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen. Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella. Laita takaisin pakkaseen. Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella. Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.