Huh, tässäpä olikin urakkaa kerrakseen. Tytön synttäreille paistelin aika monta pellillistä murokeksejä ja koristelin ne pikeerillä. Nyt on toinen käsi ihan turta pursottelusta  Tällä kertaa käytin vain valmiita piparimuotteja, kun aikaa olisi tuhraantunut aivan liikaa leivinpaperimallin ja veitsen kanssa pelaamiseen!

Piparit tein tällaisella ohjeella. Oikein hyvä ja herkullinen perusohje. Taikinaa on helppo kaulita ja käsitellä, mitä ei kyllä kaikista ohjeista voikaan sanoa! Piparit eivät myöskään levinneet uunissa, joten tällä saa tehtyä tarkkoja rajoja .

12dl vehnäjauhoja
4dl sokeria
500g pehmeää voita
1 muna

Vaivaa taikina monitoimikoneella tasaiksi. Laita taikina jääkaappiin jäähtymään.
Kaulitse osa taikinaa ja ota muotilla haluamiasi pikkuleipiä. Paista 175 -asteessa n. 10min. (Uunista riippuen 200 -astettakin voi olla sopiva paistolämpötila!)
 

Pikeeri valmistetaan kananmunan valkuaisesta, tomusokerista ja tipasta sitruunamehua, joka antaa ekä makua, että nopeuttaa pikeerin kuivumista. Pikeeriin voi lisätä halutessaan väriäainetta. Parhaimman värjäystuloksen saa ns. pastaväreillä, mutta myös apteekin jauhemaiset värit käyvät. Jauhemainen väri saattaa nousta täplinä pintaa, joten värjäystulos voi jäädä pilkulliseksi.

Jos päällystät suuria pintoja pikeerillä, kannattaa tehdä kaksi eri paksuista seosta. Jäykemmällä seoksella pursotetaan ensin ääriviivat ja löysähköllä pikeerillä täytetään. Löysemmällä pikeerillä saat lopputuloksesta tasaisen.

Ja sitten niitä kuvia...

Mekon lehtikuvioon käytin pitästä aikaa brush embroidery -tekniikkaa. Eli kostutetulla pensselillä harjataan pikeeriä kuvion sisäänpäin.

Vasemman puoleisen mekon alaosa on marmoroitu valkoisella. Marmorointi tapahtuu niin, että  märkään pikeeriin tiputetaan muutama tippa toisenväristä pikeeriä ja tipat yhdistetään pyörittelemällä kuvioita esim. hammastikulla.

Pikeerin kanssa oli taas alkuun vähän ongelmia. Ensimmäisestä satsista tuli ihan liian paksua, ja joidenkin reunapursotuksissa se valitettavasti näkyy:(  Tässä ei nyt kuitenkaan jaksanut olla turhantarkka, kun on omista juhlista kyse ja näitä tuli tehtyä melkoinen satsi.  Tässä tosiaan on vain murto-osa kaikista kekseistä.