Iltapalaksi leivoin täytettyjä patonkeja. Sisällä on porkkana-purjo-paprika-kinkku-juustotäyte. Ohje on suoraan Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa kirjasta. Jos joku kaipailee ohjetta, niin kirjoitan pyynnöstä
Herkuttelijan Patonki (3kpl)
2dl maitoa
25g hiivaa
1tl sokeria
1/2-3/4tl suolaa
3dl vehnäjauhoja
n.2dl sämpyläjauhoja
1/2dl öljyä
Täyte:
3dl raastettua porkkanaa ja paprikaa, sekä suikaloitua purjoa
1rkl öljyä
1 valkosipulin kynsi
1/2tl suolaa
1/2tl oreganoa
2dl juustoraastetta
75g savukinkkua
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita. Lisää suola, jauhot ja rasva. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.
Kiehauta raastetut kasvikset öljyssä ja mausta seos valkosipulilla, suolalla ja oreganolla. Lisää lopuksi kinkku suikaloituna.
Jaa taikina kolmeen osaan ja kaaviloi ne ohuiksi soikioiksi (20x40). Ripottele päälle jäähtynyt kasvis-kinkkuseos ja juustoraaste.
Kääri levyt rullalle ja siirrä pellille. Leikkaa patonkeihin vinoja viiltoja ja anna kohota n. 15min.
Voitele kohonneet patongit munalla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita, tai siemeniä.
Paista 225 asteessa 12-15min.
Kommentit