Iltapalaksi leivoin täytettyjä patonkeja. Sisällä on porkkana-purjo-paprika-kinkku-juustotäyte. Ohje on suoraan Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa kirjasta. Jos joku kaipailee ohjetta, niin kirjoitan pyynnöstäHymy

Herkuttelijan Patonki (3kpl)

2dl    maitoa

25g   hiivaa

1tl     sokeria

1/2-3/4tl suolaa

3dl    vehnäjauhoja

n.2dl  sämpyläjauhoja

1/2dl  öljyä

Täyte:

3dl   raastettua porkkanaa ja paprikaa, sekä suikaloitua purjoa

1rkl  öljyä

1      valkosipulin kynsi

1/2tl suolaa

1/2tl oreganoa

2dl    juustoraastetta

75g   savukinkkua

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita. Lisää suola, jauhot ja rasva. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

Kiehauta raastetut kasvikset öljyssä ja mausta seos valkosipulilla, suolalla ja oreganolla. Lisää lopuksi kinkku suikaloituna.

Jaa taikina kolmeen osaan ja kaaviloi ne ohuiksi soikioiksi (20x40). Ripottele päälle jäähtynyt kasvis-kinkkuseos ja juustoraaste.

Kääri levyt rullalle ja siirrä pellille. Leikkaa patonkeihin vinoja viiltoja ja anna kohota n. 15min.

Voitele kohonneet patongit munalla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita, tai siemeniä.

Paista 225 asteessa 12-15min.