Olinpa melkein jo unohtanut tämän kyseisen piirakan, joka nuorempana kuului lemppareihini. Muistaakseni jollain "kokkauskurssilla" tein tätä ensimmäisen kerran Tässä piirakassa on osa ananaksista korvattu päärynällä, mutta ehdottomasti maukkaampaa tulee pelkillä ananaksilla!
No niin ja nyt ehdin vihdoin kirjoittamaan lupaamaani ohjetta myös:)
Pohja:
100g pehmeää voita
1dl sokeria
1 muna
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte:
200g Bulgarian jogurttia
250g maitorahkaa
2 munaa
0,5dl sokeria
2(pientä)tlk ananasviipaleita
1tl vaniljasokeria
Vatkaa pohjan voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten, sekä yhdistetyt kuiva aineet. Sekoita tasaiseksi.
Voitele n. 25cm piirakkavuoka ja taputtele pohjataikina vuuan pohjalle ja reunoille.
Hienonna puolet ananaksista ja säästä loput päälle.
Sekoita täytteen ainekset +ananasmurska ja kaada vuokaan. Levitä ananasviipaleet päälle koristeeksi.
Paista 200 -asteessa 35min.
Piirakka on parasta kylmänä tarjottuna.
Kommentit