Emerald citystä löysin ihanan herkullisen näköisiä appelsiinimuffinseja ja niitähän piti heti kokeilla kun oli sopivasti pari vanhahkoa appelsiiniakin korissa.
Nämä ovat kuorrutuksen ansiosta erittäin makeita ja täyttäviä. Itse tykkäsin ehkä enemmän ilman kuorrutusta, mutta onhan nämä nyt ehdottomasti komeamman näköisiä näin Ohjeeseen tein taas joitakin pieniä muutoksia, joten näpyttelen oman versioni heti kun ehdin...
3dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
1tl vaniljasokeria
1,5 appelsiininkuorta raastettuna
1 appelsiinin mehu
1dl ruokakermaa
1dl öljyä
Kuorrutus:
0,5dl tuorejuustoa appelsiininmakuinen/pehmeää voita
0,5dl kookosrasvaa
n.6dl tomusokeria
1/4dl appelsiinimehua
Sekoita taikinan kuivat ainekset keskenään. Lisää appelsiininkuori, rasva ja nesteet. Lusikoi taikinaa muffinsivuokiin. Paista muffinseja 175 -asteessa 15-20min.
Sulata kuorrutusta varten kookosrasva. Sekoita hieman jäähtynyt rasva tuorejuustoon. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman minuutin. Lisää vuorotellen tomusokeria ja appelsiinimehua kunnes koostumus paksua ja pursotettavaa.
Kuorrutuksen kanssa muffinit ovat parhaimmillaan jääkaappikylminä!
Kommentit