Emerald citystä löysin ihanan herkullisen näköisiä appelsiinimuffinseja ja niitähän piti heti kokeilla kun oli sopivasti pari vanhahkoa appelsiiniakin korissa.

Nämä ovat kuorrutuksen ansiosta erittäin makeita ja täyttäviä. Itse tykkäsin ehkä enemmän ilman kuorrutusta, mutta onhan nämä nyt ehdottomasti komeamman näköisiä näinSilmänisku Ohjeeseen tein taas joitakin pieniä muutoksia, joten näpyttelen oman versioni heti kun ehdin...

3dl    vehnäjauhoja

2dl    sokeria

1tl     leivinjauhetta

0,5tl  soodaa

1tl     vaniljasokeria

1,5    appelsiininkuorta raastettuna

1       appelsiinin mehu

1dl    ruokakermaa

1dl    öljyä

Kuorrutus:

0,5dl  tuorejuustoa appelsiininmakuinen/pehmeää voita

0,5dl  kookosrasvaa

n.6dl  tomusokeria

1/4dl  appelsiinimehua

Sekoita taikinan kuivat ainekset keskenään. Lisää appelsiininkuori, rasva ja nesteet. Lusikoi taikinaa muffinsivuokiin. Paista muffinseja 175 -asteessa 15-20min.

Sulata kuorrutusta varten kookosrasva. Sekoita hieman jäähtynyt rasva tuorejuustoon. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman minuutin. Lisää vuorotellen tomusokeria ja appelsiinimehua kunnes koostumus paksua ja pursotettavaa.

Kuorrutuksen kanssa muffinit ovat parhaimmillaan jääkaappikylminä!