Pikeeriä jäi yli taannoisesta pikkuleipäruljanssista, joten tehdä pitkästä aikaa pari kruunua ja koristeltuja sokeripaloja.

Tässä kuvaa sokeripaloista. Nämä ovat kiva ja helppo koriste kahvipöytään. Ja tokihan näitä kahviinkin voi laittaa, sillä näistä ei irtoa ylimääräistä makua ja liukenevatkin ihan normaalisti kahvin sekaan.

Pikeerikruunut myöskin ovat helppo ja näyttävä koriste esiim. kakun päälle. Tosin hauraan kruunun irroittaminen levinpaperista saattaa olla aluksi melko hankala tehtävä, senpä takia kruunuja kannattaakin kerralla pursotella useampi kappale kuivumaan.

Tässä valmis kruunu

Aloita kruunun valmistaminen piirtämällä paperille kuva tai käyttämällä valmista mallia. Itselläni on tässä mallina Ulla Svenskin kirjasta löytyvä kuva. Aseta leivinpaperipalanen mallin päälle ja pursota pikeerillä ääriviivat.

 

Jatka pursottamista ääriviivojen päälle. Ohuimmat kohdat kannattaa pursottaa huolella paksummiksi, sillä  kuiva pikeeri hajoaa tosella herkästi.

Kun olet pursottanut kruunun ja lisännyt haluamiasi koristeita (märkään pikeeriin voi upottaa esim. sokerihelmiä), siirrä leivinpaperi varovasti pullon päälle. Teippaa paperi pulloon kiinni ja anna kuivua vähintään 2 vuorokautta.

Valmis kruunu irroitetaan avaamalla teipit varovasti ja sen jälkeen kruunu leivinpapereineen liu'utetaan pois pullon päältä. Leivinpaperi irroitellaan pikkuhiljaa ja sen jälkeen voi kruunun tomuttaa helmiäisellä.