Nyt tekemään vielä viimeisistäkin omenoista herkullista sosetta, jota voi käyttää esimerkikksi näiden muffinssien taikinaan. Omenasose tuo mehevyyttä, pehmeyttä ja makua leivokseen kuin leivokseen. Niinpä nämä muffinssit maistuvat ihanille ilman makeaa kuorrutettakin! Ohjeen julkaisin paikallislehtemme leivontanurkassa, mutta laitan kopion myös tänne:)

Kuorrutteen päälle ripottelin Wiltonin värjättyä sokeria, jota on myynnissä suurimmissa Tiimareissa!

Omena-vanilja muffinssit

125g pehmeää voita

80g sokeria

50g fariinisokeria

3 munaa

1tl vanilja-aromia

200g vehnäjauhoja

1,5tl leivinjauhetta

reilu 1dl omenasosetta

ripaus suolaa

1tl kanelia

(1tl kardemummaa)

2tl vaniljasokeria

Kuorrute:

200g pehmeää voita

150g tuorejuustoa (maustamaton tai vanilja)

(1tl vanilja-aromia)

tomusokeria

Vatkaa pehmeä voi, sokerit, vaniljasokeri ja vanilja-aromi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon ja sekoita reippaasti välissä.

Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää siivilän läpi puolet taikinaan. Sekoita. Lisää omenasose ja vielä loput jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa muffinssipellin kolot muffinssipapereilla ja annostele taikina lusikalla vuokiin. Paista muffinsseja 170 -asteessa n. 25Min.

Nosta muffinssit ritilälle jäähtymään.

Valmista kuorrute vatkaamalla pehmeä voi ja tuorejuusto sekaisin. Tämä onnistuu parheiten sähkövatkaimella. Jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, lisää vanilja-aromia. Lisää pikkuhiljaa tomusokeria siivilän läpi ja vatkaa aina välissä massa tasaiseksi. Kun massa muuttuu paksuksi tahnaksi, joka kestää pursotusta, voit lusikoida sen pursotuspussiin ja koristella muffinssit. Lisää päälle vielä pieniä marsipaanikukkia tai nonparelleja.

Säilytä muffinssit kuorruttamisen jälkeen jääkaapissa, jotta kuorrute kovettuu.

Jos haluat pakastaa muffinsseja, kannattaa tehdä se ilman kuorrutusta.