Oi ja voi tämä piirakka oli about parasta mitä olen ikinä maistanut  Jos pidätte tavallisesta mutakakusta, niin tulette rakastamaan tätä! Siinä missä tavallinen mutakakku jätetään vain raa'aksi keskeltä, niin tässä on vähän enemmän työvaiheita. Rapea, kova pohja tehdään erikseen, täytteeksi tulee suklainen vaahto ja päällimmäiseksi vispataan iiiso kasa kermavaahtoa. Nami!

Kuvat ovat valitettavan huonoja. Sisällä iltahämärässä kun ei kerta kaikkiaan saa kunnon kuvia ja tämä oli kuvattava heti, sillä seuraavan päivänä jäljellä oli vain muutama murunen...

Palakuvassa näkyy pehmeä vaahtomainen sisus.

Vihdoinkin ehdin kirjoittamaan ohjeen ylös, joten tässä tulee teillekin! Kiitos kärsivällisyydestä

Pohja:

225g        vehnäjauhoja

2rkl          kaakaojauhetta (makeuttamaton)

150g        voita

2rkl          sokeria

2rkl          kylmää vettä

Täyte:

175g        voita

n. 300g    sokeria

4              munaa kevyesti vatkattuna

4rkl           kaakaojauhetta siivilöity

150g         tummaa suklaata

3dl             kermaa

Koristelu:

n. 4dl        kuohukermaa

                 suklaalastuja

 

Valmista pohjataikina yhdistämällä siivilöidyt kuivat aineet. Nypi pehmeä voi joukkoon kunnes seos on nokareista. Lisää sokeri ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä n. 15min. jääkaapissa.

Kauli taikina kahden muovikelmun välissä vuokaa suuremmaksi ympyräksi. Vuoraa vuoka ja reunat taikinalla. Peitä pohja lleivinpaperilla, laita päälle painoksi kuivattuja herneitä ja paista 200 -asteessa reilu 10min.

Vamista täyte. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa sekaan munat ja kaakaojauhe. Laita kerma ja suklaa kasariin ja lämmitä, kunnes suklaa sulaa. Lisää hieman jäähtyneenä voi-sokerivaahtoon.

Vähennä uunin lämpö 150-175 -asteeseen. Kaada täyte esipaistetullepohjalle ja paista piirakkaa 45-60 min. kunnes täyte on hyytynyt.

Jäähdytä piirakka hyvin! Vatkaa kerma  ja peitä piirakka runsaalla määrällä vaahtoa. Koristele suklaalla.