Eilisessä kahvipöydässä meillä herkuteltiin tällaisilla nopeilla ja helpoilla kevätkaalipaistoksilla. Ohjeen näihin nappasin uusimmasta Glorian ruoka&viini -lehdestä. Nämä olivat ihania, varsinkin jos tykkää kaalista Ainestensa takia nämä sopivat myös erittäin hyvin kasvisvaihtoehdoksi juhlapöytään

1pkt(500g) voitaikina levyjä

Täyte:

1 keltasipuli

2 valkosipulinkynttä

400g kevätkaalia

2rkl öljyä

150g herkkusieniä

1 suolakurkku

3rkl smetanaa

1rkl siirappia

1tl meiramia

1tl suolaa (itse laitoin vähemmän, koska käytin säilöttyjä herkkusieniä)

Voiteluun: 

1 munankeltuainen

Valmista täyte: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi.

Kuumenna öljy suuressa kasarissa ja lisää pannulle sipulit ja valkosipulit. Paista kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää kaali ja kypsennä n. 5min. kunnes kaali on pehmennyt. Puhdista ja viipaloi sienet sekä suolakurkku ja lisää ne pannulle. Mausta täyte siirapilla, smetanalla, meiramilla ja suolalla. Anna hautua miedolla lämmöllä 15min, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.

Sulata voitaikinalevyt leivinpaperin päällä huoneenlämmössä 15-20min. 

Puolita voitaikinalevyt ja siirrä ne leivinpaperin päälle pellille. Paina taikinapaloihin syvennys esim. juomalasilla  ja voitele keltuaisella. Levitä 2-3rkl täytettä jokaiselle palalle. Paista 225 -asteisessa uunissa n. 10-12min. kunnes paistokset ovat saaneet kullanruskean värin.

Tarjoile paistokset valmistuspäivänä, hyvin jäähtyneinä.