Uudessa KG-lehdessä oli mielenkiintoinen ohje pihlajanmarja-omenahillokkeelle ja sitähän piti heti kokeilla, kun pihastamme löytyy useampikin marjoista notkuva puu. Hillokkeelle tein seuraksi vaniljarahkaa vispiflorasta, vaniljasokerista ja maitorahkasta. Todella hyvää tuli hillokkeesta ja aion kyllä pakkaseenkin tehdä.
Laitan tähän ohjeen jota itse käytin, eroaa hiukan lehden ohjeesta.
n. 2dl pihlajanmarjoja
700g omenoita
1dl vettä
1,5dl fariinisokeria
n. 0,5dl sokeria (oman maun mukaan)
1-2 kanelitankoa
.....
1prk maitorahkaa
2,5dl vispifloraa
0,5-1dl sokeria (oman maun mukaan)
2tl vaniljasokeria
Laita kattilaan vesi, sokerit, kanelitanko, peratut pihlajanmarjat ja kuoritut ja paloitellut omenat.
Keitä hiljalleen n. 20min.
Poista kanelitanko ja jäähdytä.
Valmista rahka vaahdottamalla vispiflora sokerin kanssa. Lisää vaniljasokeri ja maitorahka.
Tarjoa laseista kerroksittain rahkaa ja hilloketta.
Kommentit