Huh, miten kamala kuva!
Tää on aivan ihana jälkiruoka-kakku. Ja kaloreissa ei tosiaankaan ole säästelty. Kakku kannattaa tehdä melko laakeaan kakkuvuokaan tai sitten korkealaitaiseen piirasvuokaan. Kakun kuuluu jäädä keskeltä raa'aksi.
Kakku on parasta jäähtyneenä tai kylmänä, vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa.
200g hyvää tummaa suklaata
200g voita
4 munaa
2dl sokeria
2 1/2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Sulata voi ja paloiteltu suklaa paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Jäähdytä seos.
Vatkaa munat+sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita toisessa toisessa kulhossa jauhot.
Yhdistä jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon ja lisää jauhot siivilöiden. Sekoita varovasti.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista 225asteessa n.15min.
Koristele sihdatulla tomusokerilla.
Jos haluat tavalliseen piirakkavuokaan (halkaisija 26-28cm) sopivan kakun, niin puolita taikina ja lyhennä paistoaikaa muutamalla minuutilla.
Kommentit