Vihdoinkin pääsin kokeilemaan banoffeeta, jota on niin ihanaksi herkuksi kehuttu. Hyvältähän tämä maistui ja on todella  helppo herkku valmistaa. Pieni palanen riittää herkutteluun, sillä tämä on todella makeaa ja täyteläistä!

Tässä näkyvät vielä eri kerrokset. Pohjalla keksikerros, sitten kondensoidusta maidosta keitetty toffee, banaaniviipaleet ja kermavaahto.

Vihdoinkin ohjetta peliin. Sain jo hätyytyssoiton, kun en ollut muistanutkaan ohjetta tähän kirjoittaa

pohja:

200g        tummia täytekeksejä (esmes. dominot)

50-60g     sulatettua voita

Täyte:

1tlk         kondensoitua maitoa (makeutettua)

              banaaniviipaleita

1prk       vispifloraa

              (sokeria)

               kaakaojauhetta

Hakkaa tai jauha keksit hienoksi muruksi ja lisää sulatettu voi sekaan. Sekoita massa tasaiseksi ja painele levinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle. Tämä määrä riittää n. 24cm vuokaan, isompaan kannattaa kaksinkertaistaa ohje. Laita pohja jääkaappiin.

Keitä avaamatonta maitotölkkiä kattilassa jossa on reilusti vettä 3 tuntia. Vahdi, että vettä koko ajan tarpeeksi. Tölkin pitää pysyä veden peitossa.

Jäähdytä tölkkiä kylmällä vedellä ja avaa se varovasti patalaput käsissä.

Levitä valmis toffee keksipohjan päälle ja vatkaa vispi flora vaahdoksi. Mausta vaahto sokerilla halutessasi. Levitä banaaniviipaleet (1-2banaania)  toffeen päälle, levitä tai pursottele kermavaahto ja sihtaa tummaa kaakaojauhetta päälle.