Leivoin eilen ensimmäiset joulukakut. Tätä kakkua teen joka joulu, sillä tämä on mielestäni ihan täydellisen makuista murokakkua! Ja mikä parasta, tämä kestää hyvin säilytystä, joten kakun voi leipoa hyvin parikin viikkoa ennen tarjoilua jääkaappiin. Parhaimmillaan maku onkin noin viikon säilytyksen jälkeen!

200g        voita (ja mielellään ihan oikeaa voita!)'

2dl           sokeria

3              munaa

3dl           vehnäjauhoja

2tl            leivinjauhetta

2tl            vaniljasokeria

2dl           hedelmäpaloja tai säilöttyjä kirsikoita

1dl           rusinoita

100g        mantelirouhetta

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon munat yksitellen ja samalla vatkaten.

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää ne siivilän läpi voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi jauhotetut hedelmäpalat, rusinat ja mantelirouhe.

Paista kakkua 150-175 -asteessa n. 60min.

Kumoa jäähtynyt kakku ja pakkaa voipaperiin, folioon ja muovipussiin. Säilytä kakkua jääkaapissa.