Leivoin eilen ensimmäiset joulukakut. Tätä kakkua teen joka joulu, sillä tämä on mielestäni ihan täydellisen makuista murokakkua! Ja mikä parasta, tämä kestää hyvin säilytystä, joten kakun voi leipoa hyvin parikin viikkoa ennen tarjoilua jääkaappiin. Parhaimmillaan maku onkin noin viikon säilytyksen jälkeen!
200g voita (ja mielellään ihan oikeaa voita!)'
2dl sokeria
3 munaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2dl hedelmäpaloja tai säilöttyjä kirsikoita
1dl rusinoita
100g mantelirouhetta
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon munat yksitellen ja samalla vatkaten.
Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää ne siivilän läpi voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi jauhotetut hedelmäpalat, rusinat ja mantelirouhe.
Paista kakkua 150-175 -asteessa n. 60min.
Kumoa jäähtynyt kakku ja pakkaa voipaperiin, folioon ja muovipussiin. Säilytä kakkua jääkaapissa.
Kommentit