Tällaiseen suklaahunnutettuun kakkuun törmäsin taannoin jonkun blogissa. Ohje on Pirkalta ja kuulosti sen verran herkulliselta, että päätin itsekin sitä testata. Moneen vuoteen en ole kovinkaan kuivakakuista välittänyt, mutta tämä vie kielen mennessään! Eikä muuten ole laisinkaan kuivaa

Nämä pikkukakut lähtevät kerhotädeille kiitokseksi. Koristelussa käytin värjättyä valkosuklaata.

Tuo vaaleanpunainen kiekura on suklaamuotilla tehty, samoin kuin ylemmän kuvan lehti.

Tässä vähän suurempi kakku au naturel:)

ja vielä palasesta kuva

alkuperäinen ohje on siis Pirkasta ja alla oleva niin kuin itse tein

SUKLAAHUNTUKAKKU

 

 

Ainekset:

250g Voita

250g sokeria

5 munaa

250g vehnäjauhoja

1,5tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

1 sitruunan kuori raastettuna

3rkl sitruunamehua/sitruslikööriä

5rkl kookoshiutaleita

Kuorrutus:

1,5dl sokeria

1,5tl kaakaojauhetta

1dl kuohu- tai vispikermaa

 

Voitele ja korppujauhota 2 litran vuoka ja nosta se jääkaappiin.

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos useassa erässä taikinaan. Lisää lopuksi hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu, sekä kookoshiutaleet.

Lusikoi taikina vuokaan ja  kypsennä kakkua uunin alatasolla 175 -asteessa n. 45-55min.

Valmista kuorrutus. Sekoita sokeri ja kaakao keskenään kattilassa. Kaada joukkoon kerma. Kuumenna seosta niin kauan, että sokeri liukenee ja seos on tasaista.

Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Taputtele kuorrutusseos pullasudilla vielä lämpimän kakun päälle ja reunoille, jolloin kakku saa ruskehtavan hunnun. Anna kakun jäähtyä ja kuivua pinnasta ja laita jääkaappiin maustumaan.

MIelestäni kakku oli parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä. Säilytä kakku foliossa ja päälle vielä kelmu tai muovipussi.