Jestas mikä sanahirviö Tämä ohje syntyi ihan hatusta vetäsemällä kun mieleni teki leipoa jotain oikein pähkinäistä ja suklaista.
Tuli kyllä ihanaa herkkua, eikä liian makeaa, kun käytin tryffeliin pelkästään tummaa suklaata. Tryffelin maustoin myös rommilla, mutta sen voi jättää poiskin tai korvata esim. punssilla tai baileysillä.
Pohjassa on paaaljooon pähkinöitä (maapähkinöitä ja manteleita) ja tietty suklaata. Laitoin osan valkoista suklaata ja osan maitosuklaata, kun valkoinen loppui kesken. (No eipä ihme, taisin käyttää tänään n. puoli kiloa leivontaan)
Torttupohjasta tuli sen verran herkullinen, että se sopisi mainiosti myös kuivakakun muotoon.
Ja tässä vähän sivukuvaa palasesta..
edit. pakko sanoa, että tässä kuvassa pohja näyttää kauhian kuivalta, mutta sitä se ei ollut ollenkaan vaan oikein kosteaa ja maukasta...
No vihdoinkin saan aikaisiksi laittaa ohjetta tulemaan... Kiitos kaikille kärsivällisyydestä!
Pohja:
n. 300g erilaisia pähkinöitä
250g suklaata (itse käytin pohjaan pääasiassa valkosuklaata mutta myös maitosuklaata)
200g voita
2dl sokeria
2 1/2dl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
( ripaus suolaa, jollet käytä suolattuja pähkinöitä!)
4 munaa
Tryffeli:
200g tummaa suklaata
1 1/2dl kuohukermaa
(1rkl hunajaa)
25g voita
2 1/2rkl konjakkkia/rommia / esanssia
Paahda pähkinöitä kuivassa paistinpannussa ja rouhi karkeaksi rouheeksi.
Sulata pohjan voi ja suklaa kasarissa ja lisää joukkoon sokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaaseokseen. Lisää seuraavaksi munat yksitellen ja hyvin vatkaten. Lisää lopuksi joukkoon pähkinät.
Voitele ja jauhota n. 24cm vuoka (itse käytin tähän vanhanaikaista käännettävää piirakkavuokaa, mutta myös irtopohjavuoka sopii).
Kaada taikina vuokaan ja paista 200 -asteessa n. 18min. ajan. Paistoaika riippuu mm. vuuan koosta. Kakun tulee jäädä tahmeaksi.
Valmista kuorrute: Hienonna suklaa. Kiehauta kerma+hunaja ja kaada kuumana suklaarouheen päälle. Sekoita kunnes suklaa sulaa.
Lisää lopuksi voi ja alkoholi/esanssi. Jäähdytä kuorrutetta jääkaapissa mielellään yön yli.
Kumoa pohja vuuasta. Pehmennä kuorrutetta varovasti mikrossa juoksevammaksi ja levitä pohjan päälle, sekä halutessasi myös reunoille.
Säilytä viileässä. Kakku tryffeleineen kestään hyvin myös pakastamisen!
Kommentit