Jestas mikä sanahirviöNauru Tämä ohje syntyi ihan hatusta vetäsemällä kun mieleni teki leipoa jotain oikein pähkinäistä ja suklaista.

Tuli kyllä ihanaa herkkua, eikä liian makeaa, kun käytin tryffeliin pelkästään tummaa suklaata. Tryffelin maustoin myös rommilla, mutta sen voi jättää poiskin tai korvata esim. punssilla tai baileysillä.

Pohjassa on paaaljooon pähkinöitä (maapähkinöitä ja manteleita) ja tietty suklaata. Laitoin osan valkoista suklaata ja osan maitosuklaata, kun valkoinen loppui kesken. (No eipä ihme, taisin käyttää tänään n. puoli kiloa leivontaanNolostunut)

1238581013_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1238581040_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Torttupohjasta tuli sen verran herkullinen, että se sopisi mainiosti myös kuivakakun muotoon.

Ja tässä vähän sivukuvaa palasesta..

1238581100_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

edit. pakko sanoa, että tässä kuvassa pohja näyttää kauhian kuivalta, mutta sitä se ei ollut ollenkaan vaan oikein kosteaa ja maukasta...

No vihdoinkin saan aikaisiksi laittaa ohjetta tulemaan... Kiitos kaikille kärsivällisyydestä!

Pohja:

n. 300g       erilaisia pähkinöitä

250g           suklaata (itse käytin pohjaan pääasiassa valkosuklaata mutta myös maitosuklaata)

200g           voita

2dl              sokeria

2 1/2dl        vehnäjauhoja

1rkl             vaniljasokeria

( ripaus suolaa, jollet käytä suolattuja pähkinöitä!)

4                 munaa

Tryffeli:

200g         tummaa suklaata

1 1/2dl      kuohukermaa

(1rkl         hunajaa)

25g          voita

2 1/2rkl     konjakkkia/rommia / esanssia

Paahda pähkinöitä kuivassa paistinpannussa ja rouhi karkeaksi rouheeksi.

Sulata pohjan voi ja suklaa kasarissa ja lisää joukkoon sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaaseokseen. Lisää seuraavaksi munat yksitellen ja hyvin vatkaten. Lisää lopuksi joukkoon pähkinät.

Voitele ja jauhota n. 24cm vuoka (itse käytin tähän vanhanaikaista käännettävää piirakkavuokaa, mutta myös irtopohjavuoka sopii).

Kaada taikina vuokaan ja paista 200 -asteessa n. 18min. ajan. Paistoaika riippuu mm. vuuan koosta. Kakun tulee jäädä tahmeaksi.

Valmista kuorrute: Hienonna suklaa. Kiehauta kerma+hunaja ja kaada kuumana suklaarouheen päälle. Sekoita kunnes suklaa sulaa.

Lisää lopuksi voi ja alkoholi/esanssi. Jäähdytä kuorrutetta jääkaapissa mielellään yön yli.

Kumoa pohja vuuasta. Pehmennä kuorrutetta varovasti mikrossa juoksevammaksi ja levitä pohjan päälle, sekä halutessasi myös reunoille.

Säilytä viileässä. Kakku tryffeleineen kestään hyvin myös pakastamisen!