Dajmia, eli mantelisuklaata kokeilin ihan ensimmäistä kertaa elämässäni. Tein kokeiluerän Ulla Svenskin ohjeella ja hyvää tuli! Aivan "aidon" makuista
Muoks. Lisäsin nyt ohjeen, kun sitä ehdittiin jo kyselemäänkin
3rkl voita
3rkl siirappia
1dl sokeria
1dl mantelijauhetta
1rkl kaakaojauhetta
150g maitosuklaata sulatettuna
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sekaan siirappi, sokeri, mantelijauhe ja kaakaojauhe.
Keitä seosta miedolla lämmöllä n. 15min. koko ajan sekoittaen. Massa on valmista kun se alkaa irrota kattilan reunoilta.
Kaada seos leivinpaperille. Aseta toinen leivinpaperi massan päälle ja kauli ohueksi levyksi. Anna jäähtyä ja kovettua.
Kun massa on kovettunut kunnolla, sulata maitosuklaa ja levitä levyn pinnalle. Suklaaseen voi vetää halutessaan urat kakkuraapalla (tai vaikka haarukalla)..
Laita suklaalevy jääkaappiin kovettumaan ja taittele paloiksi.
Kommentit