Dajmia, eli mantelisuklaata kokeilin ihan ensimmäistä kertaa elämässäni. Tein kokeiluerän Ulla Svenskin ohjeella ja hyvää tuli! Aivan "aidon" makuista

Muoks. Lisäsin nyt ohjeen, kun sitä ehdittiin jo kyselemäänkin

3rkl                  voita

3rkl                  siirappia

1dl                   sokeria

1dl                   mantelijauhetta

1rkl                  kaakaojauhetta

150g                maitosuklaata sulatettuna

 

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sekaan siirappi, sokeri, mantelijauhe ja kaakaojauhe.

Keitä seosta miedolla lämmöllä n. 15min. koko ajan sekoittaen. Massa on valmista kun se alkaa irrota kattilan reunoilta.

Kaada seos leivinpaperille. Aseta toinen leivinpaperi massan päälle ja kauli ohueksi levyksi. Anna jäähtyä ja kovettua.

Kun massa on kovettunut kunnolla, sulata maitosuklaa ja levitä levyn pinnalle. Suklaaseen voi vetää halutessaan urat kakkuraapalla (tai vaikka haarukalla)..

Laita suklaalevy jääkaappiin kovettumaan ja taittele paloiksi.