Vähän mietin kehtaanko edes näin rumasta kakusta kuvaa pistääkään, mutta laitanpa nyt kuitenkin:) Kakku on kiireellä tehty, eikä aikaa koristeluun irronnut mistään. Onneksi kuitenkin maku hyvittää ulkonäköä. Tämä on mielestäni yksi herkullisimpia juustokakkuja mitä tiedän!

2108978.jpg

Vihdoinkin sitä lupamaani ohjetta:)

pohja:

200g    Murokeksejä (tms. vaaleita pipareita)

75g      voita sulatettuna

Täyte:

1dl       Baileys -likööriä

6          Liivatelehteä

2prk     vispi floraa

1prk     mascarpone -tuorejuustoa/ maustamaton creme bonjour

1 1/2dl  tomusokeria

3tl         vaniljasokeria

Päälle:

1dl        Baileys -likööriä

2           liivatelehteä

 

Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Taputtele irtopohjavuuan pohjalle.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota sillävälin kerma ja sekoita vaahtoon tuorejuusto ja sokerit..

Kuumenna likööri kiehuvaksi ja sulata vedestä puristetut liivatteet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita.

Hyydytä kakkua vähintään 4h jääkaapissa.

Kun täyte on hyytynyt valmista kiille. Kiehauta likööri ja lisää sekaan liotetut ja puristetut liivatteet. Kaada kakun päälle ja hyydytä jääkaapissa.