Vähän mietin kehtaanko edes näin rumasta kakusta kuvaa pistääkään, mutta laitanpa nyt kuitenkin:) Kakku on kiireellä tehty, eikä aikaa koristeluun irronnut mistään. Onneksi kuitenkin maku hyvittää ulkonäköä. Tämä on mielestäni yksi herkullisimpia juustokakkuja mitä tiedän!
Vihdoinkin sitä lupamaani ohjetta:)
pohja:
200g Murokeksejä (tms. vaaleita pipareita)
75g voita sulatettuna
Täyte:
1dl Baileys -likööriä
6 Liivatelehteä
2prk vispi floraa
1prk mascarpone -tuorejuustoa/ maustamaton creme bonjour
1 1/2dl tomusokeria
3tl vaniljasokeria
Päälle:
1dl Baileys -likööriä
2 liivatelehteä
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Taputtele irtopohjavuuan pohjalle.
Laita täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota sillävälin kerma ja sekoita vaahtoon tuorejuusto ja sokerit..
Kuumenna likööri kiehuvaksi ja sulata vedestä puristetut liivatteet.
Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita.
Hyydytä kakkua vähintään 4h jääkaapissa.
Kun täyte on hyytynyt valmista kiille. Kiehauta likööri ja lisää sekaan liotetut ja puristetut liivatteet. Kaada kakun päälle ja hyydytä jääkaapissa.
Kommentit