Tein tällaisia suolaisia ja yrttisiä muffinsseja ja täytyy sanoa, että ovat mielestäni parhaita lajiaan. Aiemman suolaiset muffinssit ovat olleet mielestäni melko kuivia, eikä näissäkään ollut odotukset korkealla, varsinkin kun ohje ei sisältänyt edes kananmunaa. Mutta minuun kyllä upposi! Helppotekoisuuden lisäksi näihin saa hyvin vaihtelua vaihtamalla esim. juustoja makunsa mukaan.

Ohje on osittain jonkun blogista napattu, mutta tässä omaan makuun muunneltuna.

Kuvassa muffinssien lisäksi on kinkkukierteitä, joihin blogistani jo löytyykin resepti.

1246878364_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yrtti-muffinssit (n. 15kpl)

4,5dl      vehnäjauhoja

1rkl        leivinjauhetta

0,5-1tl    suolaa (riippuen hieman täytteistä. Itse laitoin vain 0,5tl kun täytteeksi tuli fetaa ja aurinkokuivattua tomaattia, jotka molemmat ovat melko suolaisia)

1dl         ruohosipulia hienonnettuna

1dl         basilikaa/persiljaa

0,5dl      kevätsipulin vartta

0,5dl      juustoraastetta

n. 50g    fetaa

            oman maun mukaan oliiveja/aurinkokuivattua tomaattia

2,5dl      ruokakermaa/maitoa

0,75dl    öljyä

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää hienonnetut yrtit, juustot ja tomaatit/oliivit. Lisää lopuksi neste ja rasva. Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja ripottele halutessasi päälle juustoraastetta. Paista 180 -asteessa n. 20min.