Paistoin tänään muutaman pannupizzan uunissa valurautapannulla ja muutaman ihan pellillä. Tuli muuten paljon parempi pohja pannulla, kuin pellillä paistettu! Pohjaan löysin ohjeen Nokelta, joka taas oli sen kopioinut Insanitylta:) Noudatin muuten ohjetta, paitsi suolan määrän vähensin 3/4tl ja tuorehiivan tilalla käytin kuivahiivaa.

Päälle tuli kaikkea mitä kaapista löytyi, eli tomaattisose, tonnikala, ananas, mozzarella, katkarapuja, pizzamauste ja juustoraaste.

Tarvitset:
Pohja:
2 dl vettä
40 g hiivaa
3 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Tomaattikastike:
1 prk valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
1 rkl ketsuppia
1 pieni sipuli silputtuna
suolaa
maustepippuria
oreganoa

Täyte:
ananaspaloja
kinkkusuikaleita
juustoraastetta

1-2 rkl ruokaöljyä

Tee ensin pizzataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Alusta jauhot ja lopuksi öljy taikinaan. Laita taikina lämpimään paikkaan kohoamaan. Laita uuni lämpiämään 300 asteeseen siksi aikaa.

Valmista tomaattikastike sekoittamalla kaikki kastikeen aineet, annostele mausteet oman mielesi mukaisesti. Anna kiehahtaa ja jäähdytä.

Jaa kohonnut pizzataikina kolmeen osaan ja kaulitse jokainen 1-2 mm paksuiseksi ympyräksi leivinpaperin päälle. Levitä tomaattikastiketta ja laita täytteet päälle. Juusto pitää laittaa tomaattikastikkeen päälle ennen muita täyteaineita (mutta minä unohdin ja laitoin päällimmäiseksi).

Paista uunissa noin viisi minuuttia. Voit maustaa valmiin pizzan oreganolla tai jollain muulla mausteella ja voitele pizzan reunat kevyesti ruokaöljyllä.

Ohje siis kopioitu Nokelta http://www.beckbyx.vuodatus.net/