Tekaisin tätä ihanaa herkkua viikonlopun kakkua ajatellen. Kaupan lemon curdiin verrattuna tämä on paljon maukkaampaa ja raikkaampaa! 

Uusimmassa Pirkka-lehdessä olikin juuri sopivasti ohje, kun vanhan netistä kopsaamani reseptin olin jonnekin hävittänyt. Sokerin määrää kannattaa kuitenkin tarkistella, ohjeessa ilmoitetulla määrällä jäi lemon curd melko kirpeäksi. Mutta tosiaan sitruunoiden happamuus kun vaihtelee jonkin verran, niin tarkka ja omaan makuun sopiva sokerimäärä selviää maistelemalla:)

Ja tässä käyttämäni ohje Pirkasta

Lemon Curd

3 munaa

1 sitruuna

n.2dl sokeria

50g pehmeää voita

Raasta sitruunankuori ja purista mehu.

Laita paksupohjaiseen kasariin sokeri, 1dl sitruunamehua, sitruunan kuoriraaste ja kananmunat. Vatkaa vispilällä sekaisin.

Kiehauta seos koko ajan vispilällä vispaten. Heti kun seos kiehahtaa, siirrä kattila liedeltä sivuun ja jatka vielä hetki vispaamista.

Lisää pehmeä voi nokareina seokseen ja vispaa tasaiseksi. Jäähdytä seos ja säilö puhtaisiin tölkkeihin. Lemon curd säilyy n. viikon jääkaapissa.